Adana ve medya gündemine dair kritik değerlendirmelerin yapıldığı ziyarete; Yalınız'ın basın kartlarının yasal statüsü, sahte kart kullananlara yönelik sıfır tolerans politikası ve İncirlik Hava Üssü ile ilgili kamuoyundaki yanlış algıya dair verdiği net mesajlar damga vurdu.
"Basın Kartı Resmi Kimliktir, Kurumlar Buna Özen Göstermeli"
Ziyarette ilk olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen 'Basın Kartı'nın önemine değinen Bölge Müdürü Yalınız, bu kartın devlet nezdinde resmi bir kimlik olarak tanındığının altını çizdi. Bu konuda gerekli resmi yazışmaların yapıldığını belirten Yalınız, tüm kamu kurum ve kuruluşlarından bu hassasiyete özen göstermelerini beklediklerini; devlette devamlılık ilkesi gereği bu kararın sürekli güncellenerek canlı tutulmasını istediklerini vurguladı.
Sahte Kart Uyarısı: "Sıfır Tolerans, Asla Müsaade Etmeyiz!"
Son günlerde artış gösteren usulsüz kullanımlara da değinen Yalınız, sahte basın kartı ve sahte basın araç trafik kartı konusunda son derece katı bir tutum sergilediklerini belirtti. Konunun üzerine ciddiyetle gittiklerini ifade eden Yalınız, şunları söyledi:
"Uzun zamandır bu konuda şikayet almıyorduk ama son günlerde münferit de olsa buna kalkışıldığını görüyoruz. Buna asla müsaade etmeyiz. Sahte kimlikli kişileri aramızda barındırmamak gerek. Bu konuda herkese, tüm kurumlara önemli görevler düşüyor."
İncirlik Üssü Çıkışı: "Dezenformasyona İnanmayın, Burası Bir Türk Üssüdür"
Bölge Müdürü Yalınız'ın açıklamalarındaki en dikkat çekici başlıklardan biri de Adana'daki İncirlik Hava Üssü'ne yönelik oldu. Üssün kamuoyunda "Amerikan Üssü" olarak bilinmesinin ciddi bir bilgi kirliliğinden kaynaklandığını ve bu algının son derece yanlış olduğunu belirten Yalınız, "Burası bir Türk üssüdür. 10. Tanker Üs Komutanlığı’na bağlı Türk subaylar tarafından emir-komuta edilen bir alandır. Başka türlü değerlendirmek yanlıştır. Herkesin bunu böyle bilmesini istiyoruz. Dezenformasyondan kaçınmak gerekir" diyerek konuya son noktayı koydu.
ÇGC Başkanı Çakın'dan Teşekkür
Ziyaretin sonunda söz alan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kurtul Çakın, misafirperverliğinden dolayı Bölge Müdürü Yalınız’a teşekkürlerini iletti. Çakın; hem basın kartlarının resmi kimlik olarak kullanılması yönündeki çabalarından hem de ÇGC’nin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı protokol listesine alınmasına verdiği güçlü destekten dolayı Yalınız'a şükranlarını sundu.




