Ailesi tarafından hastaneye götürülen Sonbaş için darp raporu alınırken, olayın aydınlatılması amacıyla şikayetçi olundu. Olayla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Alışveriş İçin Kozan’a Geldi, Darp Edilmiş Halde Döndü

Olay, Kozan’da meydana geldi. İddiaya göre Feke ilçesine bağlı Suçatı Mahallesi’nde yaşayan, yüzde 45 oranında duyma ve konuşma engelli 55 yaşındaki Muhammed Sonbaş, erzak ve alışveriş yapmak amacıyla Kozan’a geldi.

Alışverişinin ardından Feke’ye dönen Sonbaş’ın yüzünde ve göz çevresinde darp izlerini gören ailesi büyük şaşkınlık yaşadı.

Aile, Sonbaş’ı vakit kaybetmeden hastaneye götürdü. Acil serviste yapılan kontrollerinin ardından tedavisi tamamlanan Sonbaş taburcu edilirken, olayla ilgili darp raporu alındı.

Seyhan’da Sopalar Ve Yumruklar Konuştu: Trafikte Tartışma Kavgaya Dönüştü!
Seyhan’da Sopalar Ve Yumruklar Konuştu: Trafikte Tartışma Kavgaya Dönüştü!
İçeriği Görüntüle

“İlk Gördüğümüzde Kardeşimizi Tanıyamadık”

Muhammed Sonbaş’ın ağabeyi Kamil Sonbaş, kardeşinin kim tarafından ve neden darp edildiğinin ortaya çıkarılmasını istediklerini söyledi.

Kardeşinin işaret diliyle yaşananları anlatmaya çalıştığını belirten Sonbaş, “Anlattığı kadarıyla yüzüne ve gözüne darbeler aldığını söyledi. Ağzı ve yüzü mosmor olmuş şekilde Feke’ye geldi. İlk gördüğümüzde kardeşimizi tanıyamadık” dedi.

Kardeşinin 6 kardeşin en küçüğü olduğunu belirten Kamil Sonbaş, Muhammed Sonbaş’ın Suçatı Mahallesi’nde bağ ve bahçe işleri yaparak geçimini sağladığını ifade etti.

“Köyde Kimseye Zararı Yoktur”

Kardeşinin çevresinde sevilen biri olduğunu söyleyen Sonbaş, “Köyde kimseye zararı yoktur. Herkesin bağında, bahçesinde iş yapar. Zaman zaman araçlara binerek Feke’ye veya Kozan’a gider” ifadelerini kullandı.

Ağabey Sonbaş, kardeşinin yaşanan olayı işaret diliyle anlatmaya çalıştığını ve darp eden kişi ya da kişilerin bulunmasını istediklerini dile getirdi.

“Sağır Ve Dilsiz Bir İnsana El Kaldırılmaz”

Kardeşinin herhangi bir yanlış yapmış olması durumunda dahi şiddetin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Kamil Sonbaş, yaşananlara tepki gösterdi.

Sonbaş, “Kardeşim bir şey yaptıysa dövmelerine gerek yoktu. Polise söyleselerdi, suçunu bilseydik. Kimin yaptığını bilmiyoruz ancak bulunmasını istiyoruz. İnsan olan, mağdur ve kendisini ifade etmekte zorlanan sağır ve dilsiz bir insana el kaldırmaz” dedi.

Aile Şikayetçi Oldu

Olayın ardından aile, Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu.

Darp olayının kim ya da kimler tarafından gerçekleştirildiğinin belirlenmesi için çalışma başlatılırken, olayla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kaynak: İHA