5 OCAK ÖZEL HABER
En az 10 bin kitap kapasitesine ulaşması hedeflenen proje ile depremde kaybedilen öğrencilerin isimlerinin eğitimle ölümsüzleştirilmesi amaçlanıyor.
YAŞAMINI YİTİREN ÖĞRENCİLER UNUTULMADI
Adana AGİAD Ortaokulu, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketinde hayatını kaybeden öğrencilerini unutmadı. Okul bünyesinde yeni kurulan kütüphaneye, afet sebebiyle yaşamını yitiren 9 öğrencinin anısını yaşatmak amacıyla "Dokuz Kardelen Kütüphanesi" ismi verildi. Kütüphanenin zenginleştirilmesi ve öğrencilerin kullanımına hazır hale getirilmesi için Okul Aile Birliği öncülüğünde geniş kapsamlı bir dayanışma hareketi başlatıldı.
HEDEF 10 BİN KİTAPLA AYDINLIK BİR GELECEK
Geleceğin okuyan, sorgulayan ve düşünen bir nesille aydınlanacağına inandıklarını belirten Okul Aile Birliği yetkilileri, kütüphanenin en az 10 bin kitap kapasitesine ulaşmasını hedefliyor. Kampanyanın kısa sürede geniş kitlelere ulaşması ve hedeflenen kitap sayısına yaklaşılması için tüm eğitim gönüllülerine ve kamuoyuna çağrıda bulunuldu.
EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİNE DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Okul yönetimi ve Okul Aile Birliği, kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşlar için çağrı yaptı. Evlerde bulunan, kullanılabilir durumdaki ve ortaokul düzeyine uygun kitaplar ile gönüllülük esasına dayalı olarak yeni alınacak kitaplar kütüphaneye hediye edilebiliyor. Yetkililer, "Dokuz Kardelen"in anısını yaşatacak bu anlamlı projeye katkı sunacak tüm destekçilere şimdiden teşekkürlerini iletti.
(Görseller yz ile oluşturulmuştur.)




