Kamuoyunda geniş yankı uyandıran ve çok sayıda yerel yöneticinin yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında sıcak gelişmeler yaşanıyor. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, görevden uzaklaştırılan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ile eşi Celal Tekin'in tutukluluk hallerinin devam etmesi yönünde görüş bildirdi. Mütalaada ayrıca, aynı dosya kapsamında tutuklu bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’nın da tahliye taleplerinin reddedilmesi istendi.

Aksa Doğalgaz Uyarıyor: Balkon Kapatma Tadilatlarında Bacaya Dikkat
Aksa Doğalgaz Uyarıyor: Balkon Kapatma Tadilatlarında Bacaya Dikkat
İçeriği Görüntüle

Adana Siyasetinin Önemli İsimlerine Ceza İstemi

Davanın tutuksuz yargılanan sanıkları arasında yer alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ile Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere hakkında da savcılık tarafından hapis cezaları talep edilmesi duruşmaya damga vuran bir diğer gelişme oldu.

Adana'nın Gözü Kulağı Adliyede

Mahkeme Başkanı, taraf avukatlarının tutukluluğa ilişkin savunma ve beyanlarının alınmasının ardından heyetin değerlendirmeye çekileceğini ve gün içinde tutukluluk durumlarıyla ilgili bir ara karar kurulacağını açıkladı. Saat 18.00 civarında açıklanması beklenen ara karar, Seyhan Belediyesi'nin yönetimsel geleceği ve Adana siyasetinin seyri açısından büyük önem taşıyor. Bölge kamuoyu ve siyasi kulisler, adliyeden gelecek tahliye ya da tutukluluğa devam yönündeki son dakika haberine kilitlenmiş durumda.

Kaynak: HABER MERKEZİ