Karaisalı Yolunda Kaza: Araç Takla Attı!
Karaisalı Yolunda Kaza: Araç Takla Attı!
İçeriği Görüntüle

otoks ilaçları, gebelik önleyici ürünler ile reçeteli ve reçetesiz ilaçların da yer aldığı ürünlere el konulurken işletme sorumlusu gözaltına alındı.

Şikâyet Üzerine İş Yerine Baskın Düzenlendi

Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte gelen şikâyet üzerine Kocavezir Mahallesi Mirzaçelebi Sokak’ta bulunan bir iş yerinde denetim gerçekleştirdi.

İş yerinde yapılan incelemelerde çok sayıda ilacın bir odada depolandığı tespit edildi. Denetimin en dikkat çekici bölümünde ise kilitli tutulan iki odanın açılmasıyla karşılaşıldı.

Kilitli İki Odada Çok Sayıda İlaç Bulundu

Ekiplerin açtığı odalarda reçeteli ve reçetesiz çok sayıda ilacın istiflendiği belirlendi. Yapılan incelemelerde gebelik önleyici ürünler, botoks ilaçları ve mevzuata aykırı olduğu değerlendirilen çeşitli ilaçlar da tespit edildi.

İş yerinde bulunan ürünlerin niteliği üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından işlem başlatıldı.

İlaçlara El Konuldu

Denetim sırasında ele geçirilen tüm ilaçlara, imha edilmek üzere İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince el konuldu.

İşletme sorumlusu M.Ş.T. ise emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.

Denetimlerin Süreceği Bildirildi

Yetkililer, halk sağlığının korunması ve mevzuata aykırı ürünlerin satışının önlenmesi amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirtti.

Seyhan’daki iş yerinde gerçekleştirilen denetim, ilaçların muhafazası ve mevzuata uygunluğu konusunu yeniden gündeme getirdi. Ele geçirilen ürünlere ilişkin işlemler sürüyor.

Kaynak: Haber Bülteni