Adana’da polis ekiplerince kent genelinde gerçekleştirilen Huzur ve Güven uygulamasında çeşitli suçlardan aranan 64 şahıs yakalandı. Trafik denetimlerinde ise 191 araca toplam 1 milyon 139 bin 784 TL idari para cezası uygulandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla geniş kapsamlı Huzur ve Güven uygulaması gerçekleştirdi. Uygulamaya 289 ekip ve bin 591 polis katılırken, çalışmalarda polis helikopteri, 4 drone ve 4 eğitimli dedektör köpek de kullanıldı.

26 bin 654 kişinin GBT sorgusu yapıldı

Denetimler kapsamında 26 bin 654 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması gerçekleştirildi. Sorgulamalarda çeşitli suçlardan arandığı belirlenen 64 şahıs yakalandı.

Trafik ekipleri tarafından ise 7 bin 620 araç kontrol edildi. Denetimlerde 2 araç trafikten men edilirken, 2 çalıntı araç da ele geçirildi. Kurallara uymadığı tespit edilen 191 araca toplam 1 milyon 139 bin 784 TL idari para cezası kesildi.

Yaya Geçidinde Faciadan Dönüldü: O Anlar Kamerada
Yaya Geçidinde Faciadan Dönüldü: O Anlar Kamerada
İçeriği Görüntüle

Kumar oynatan 2 iş yerine işlem

Uygulama kapsamında 18 umuma açık iş yeri denetlendi. Kumar oynattığı belirlenen 2 iş yeri ve işletme sahibi hakkında adli işlem başlatıldı. Kumar oynadığı tespit edilen 4 kişiye ise toplam 46 bin 416 TL idari para cezası uygulandı.

Denetimlerde usulsüzlük tespit edilen 8 iş yeri hakkında da işlem yapıldı. Kavşaklarda dilencilik ve satıcılık yaptığı belirlenen 14 kişiye ise toplam 24 bin 696 TL idari para cezası kesildi.

Aramalarda silah ve uyuşturucu ele geçirildi

Polis ekiplerinin uygulama kapsamında gerçekleştirdiği aramalarda 7 ruhsatsız tabanca, 4 şarjör ve 634 mermi, 5 ruhsatsız av tüfeği ve 119 fişek ile 2 kurusıkı tabanca ve 13 fişek ele geçirildi.

Uyuşturucu denetimlerinde ise 11,7 gram kokain, 99,11 gram metamfetamin, 37,05 gram esrar, 13,54 gram sentetik kannabinoid ve 116 ecstasy hapı ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kent genelindeki huzur ve güven uygulamalarının devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA