NE OLACAK BU İŞLERİN SONU

24/01/2022 07:31 1365

 

Gerçekten bu işlerin sonu ne olacak?

Hangi işlerin diyorsunuz elbette!

Ülkede ekonominin geldiği durumun sonu ne olacak diye soruyorum. Bunun cevabını bilen var mı acaba.

Cemaat, tarikat yurtlarında yaşanan akıl almaz olayların, gencecik insanlarımızın başına gelen işlerin sonu ne olacak diye soruyorum. Bu soruların da cevabını bilen var mı acaba.

Bu arada yeni atanan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı’nın Türkçe Öldü, Arapça öğrenmek gerekir diyen sözleri var. Sürekli bu tip Türk düşmanlığı içeren sözlerin sonu ne olacak acaba. Bu konuya daha sonra sıra gelecek.

Önce şu tarikat, cemaat gibi yapılanmaların nereye kadar devam edeceğini, devletin bu işlere nereye kadar göz yumacağını gerçekten çok merak ediyoruz. Antalya’da yaşanan olay, bir Tıp Fakültesi öğrencisinin mektup bırakıp canına kıyması sıradan olaylar mıdır?

Devlet, bu işerin gidişatını durdurmak için var değil midir?

Bu işlerin sonu ne olacak diye sormak hepimizin hakkı değil mi?

Bu yaşananların deccal diyerek, ölen çocukların babalarını bir şekilde ikna ederek kabullenilmesi mümkün mü?

Bu yaşananlar aklın, mantığın alacağı ve kabullenilecek işler değildir. Bir an önce çaresi mutlaka bulunmalıdır. Kim bulacak diye sorarsanız cevabını hemen verebilirim: DEVLET!

Bu konu ile bağlantısı da olan diğer bir konu da ülke ekonomisidir.

Gerçekten ekonomimizin sonu ne olacak?

İntiharlar, açlık, sefalet diz boyu olduğunu yetkililer görmüyor mu?

Propaganda makinelerinin çalışmaları sonucunda bir kesime bu yaşananları göstermemek gerçekleri ortadan kaldırıyor mu?

Devletin geleceği sadece bölücülerin yaptıkları ile tehlikeye girmez.

Ekonomik sefalet de devletin geleceğini tehlikeye sokar. Bunun örnekleri dünyada tarihin her döneminde görülmüştür ve bugün de biraz kafamızı kaldırsak o örnekleri görürüz.

İnsanımızın çok büyük bir kısmı adeta açlık ile savaş vermektedir. Daha da kötüsü ülke ekonomisinin geleceği ne olacak sorusunun cevabı da belli değildir.

Dolar kuru Eylül 2021’de 8 TL civarında iken Aralık 2021’de 18 TL’yi geçmesi ve bir gecede 10 TL civarına düşmesi ilginç de bugün gene 14 TL civarında olması neden?

Döviz kurları yükselirken artan her türlü fiyatlar, madem döviz düştü ise neden inmiyor?

Bu akaryakıt, elektrik, doğalgaz artışlarına insanımızın dayanabilmesi mümkün değildir. Gıda artışlarının dayanılabilir hali kalmamıştır. Çiftçimizin ciddi bir kısmı ekim yapmamayı ciddi ciddi düşünmektedir. Böyle olursa sonumuz ne olur?

Biz toplumun nabzını tutabilen insanlarız. Bu nabız iyi atmıyor. Keşke böyle olmasa idi, ama böyle oldu.

Mesele, bu işin sonu ne olacak ona bakmak ve ona çare aramak. Ama, ne yazık ki, çare aramak konumunda olanlar, meselenin kendisini bile gizlemek için çaba harcamaktadırlar. Neden böyle yapılıyor?

Çok taraftar değilim rakamlar vermeye ama, bu vereceğim rakamlar hem çok anlaşılır ve hem de işin nereye gidebileceğini çok açık gösteren rakamlar olacak.

Eylül 2021’de % 19 olan Merkez Bankası’nın belirlediği Politika Faizi, bugün % 14’e düşürüldü. Harika, çok güzel! Böylece ülkemizde bütün faizler bu Politika Faizine göre ayarlanacak ve belirlenecek demektir. Öyle olması gerekmiyor mu? Merkez Bankası Politika Faizi bunun için düşürülmez mi?

Peki, gerçeklere bir bakalım bakalım, öyle olmuş mu?

Eylül 2021’de 23,57 olan İhtiyaç Kredisi faizi, bugün 29,5-30 olmuştur. Çok ilginç değil mi?

Eylül 2021’de % 18,55 olan Ticarî Kredi faizi bugün 25-35 arasındadır. Çok acayip değil mi?

Bunlardan vazgeçtik! Dedik ki; bu faizler serbest piyasada belirleniyor, ekonominin kuralı ne ise o!

O zaman daha açık bir rakam verelim.

Bankalara (Merkez Bankası’ndan sadece bankalar para alabilir) % 14 faizle kredi veren Merkez Bankası kendi borçlanmasını hangi faizle yapıyor dersiniz acaba; % 25,5 faizle. Evet, aynen böyle!

Bu rakamlar ışığında şu soruyu sorsak nasıl olur? Faizleri neden düşürdünüz? Bu faiz düşürme ısrarı neden? Neden? Neden?

Bitti mi? Elbette bitmedi.

2021 Yılı Bütçesine konan Ödenecek Faiz toplamı 180 milyar TL idi. Peki, 2022 Yılı Bütçesine konan Ödenecek Faiz toplamı ne kadar dersiniz… 240 milyar TL! Yani, Devletimiz 2022 yılında toplayacağı paralardan 240 milyar TL’sini faizcilere verecek. Önceki yıllarda bu rakamların çok çok altında faiz toplamı oluyordu.

Bitti mi? Bitmedi.

 2022 Yılı Bütçesi Taslağı ne zaman hazırlanıp Meclis’e sunuldu? 2021’in Eylül-Ekim aylarında.

Bütçe Taslağı hazırlanırken Merkez Bankası’nın Borçlanma Faizi ne idi? % 17,5’lar. Şimdi bu oran ne kadar diyorsanız, o da yukarıda verildi.

Daha fazla ayrıntılara girmeden yazımızı başlıktaki sorumuz ile tamamlayalım:

NE OLACAK BU İŞLERİN SONU?