Lig için son viraja girildi artık.
Adana Demirspor açısından kötü bir başlangıç oldu. Her maç olduğu gibi Adana Demirspor’un ne yapacağı çok önemliydi. Hele hele yeni oyuncuların da takıma katılımıyla daha farklı beklenti içerisine girdik.
Bu yenilgiye dair çok önemli iki başlık öne çıktı.
Birincisi; Adana Demirspor ‘un golcülerinin formsuzluğu. Yani kaçan goller…
İkincisi; Adana Demirspor’un çok basit gol yemesi…
Maça dönecek olursak, Bursaspor kenar yönetimi Adana Demirspor’un süratli oyuncularına boş alan bırakmamayı ve kontra atakla gol aramayı planlayarak sahaya çıktı. Adana Demirspor ise daha çok topa sahip olup gole gitmeyi planladı. Bu süreç Demirspor adına bölüm bölüm iyi gitti.
Ancak takımın gol ayakları önce Mehmet Akyüz ardından da Dibba planların sonuçlandıramadı. Bu ikili dört net pozisyona girdi. Eğer şampiyonluğa oynuyorsan bu pozisyonları gole çevireceksin. İkinci yarıda kalecinin dahi kalede olmadığı pozisyonda Mehmet Akyüz’ün kaçırdığı pozisyonun tarifi olamaz! Her zaman sahneye Hasan çıkamaz. İki gol attı biri sayıldı diğerine ise ofsayt bayrağı kalktı. Mehmet Akyüz artık adaptasyonuna sağlaması ve bu takımın önemli parçası olduğunu anlaması şart. Zira makas daralıyor.
Peki yenilen gollere ne denilecek!
Birbirine benzeyen goller olarak öne çıktı. Savunmanın arkasına atılan kontra topların ikisi gol oldu. Bursa ekibi bunu planladı ve başardılar. İlkinde Rassoul önde kaldı, Tarık ile Tayyip yetişemediler. İkincisinde de yine önde kaldılar.
Aynı yorum; eğer şampiyonluğa oynuyorsanız böyle gol yiyemezsiniz.
Sonuç itibariyle iç sahada mutlaka kazanmanız gerekiyor. Mutlaka Boluspor’u yenerek bunu telafi etmek gerekiyor. Bunun için futbolcuların bu maça dair eksikliklerini mutlaka görmesi ve üzerinde çalışmaları gerekiyor. 20 Yaş ortalamasıyla Bursaspor sizden iyi mücadele ediyor ve planları tutuyorsa demek ki Adana Demirspor futbolcusu bir şeyleri eksik yapmış demektir. Cüneyt hoca, ekibi ve futbolcular bu hafta derslerine daha çok çalışacaktır.
Adana Demirspor iyi bir takım. Buna inanıyorum. Ancak iyi takım kazanan takımdır. Burada da artık futbolcuların irade gösterip ayağa kalması önemli olacak.