Koskoca sezonun son maçına gelinildiğinde umut olarak sadece Altınordu ve Gazişehir takımlarının puan kayıplarıyla beraber deplasmanda bir üst lige çıkan Gençlerbirliği’ni yenmesi gereken bir pozisyonda bulunan Demirspor, ilk olarak kendi kazanıp rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek noktasında idi.
Bunun bilincinde maça başlayan Demirspor, 6. Dakikada Pote ile golü bularak kendi üzerine düşen görevi ilk etapta yerine getirdi. Gönül isterdi ki Gençlerbirliği karşılaşması şampiyonluğu belirleyecek maç olup Demirspor yenip şampiyonluk turu atmasıydı ama olmadı.
Daha önceki yazılarım da belirttiğim basit puan kayıplarından sonra ümit ediyorum ligin sonu geldiğinde bu kayıplara ah vah demeyiz diye fakat maalesef Demirspor’un düştüğü durum tam da böyle desek yanlış olmaz. Kendi maçında her şey Demirspor lehine gitmekle beraber rakiplerinin maçlarında skorlar Demirspor’un aleyhinde devam ederken akılların maçta olması çokta beklenemez.
İkinci yarıya 10 kişi kalan rakibi karşısında yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyen Demirspor kalesinde beraberlik golünü gördü. Maçın 68. Dakikasında enteresan bir olay gerçekleşti. Hem Giresun hem de Demirspor gol bularak ilk 6 için avantajlı duruma geçti.
Giresun’dan gelen sevindirici haberlerden sonra Demirspor’a sadece bu maçı alması yetiyordu. Kazanılan penaltıyı Pote atmış olsa tamamen artık Giresun’daki maça konsantre olunacaktı fakat olmadı.
Maçların bitimiyle beraber geçen hafta söylediğim futbol mucizesi gerçekleşti ve Demirspor Play-Off’a kaldı. Artık ayağına gelen bu şansı iyi değerlendirip özlem duyduğu süper lige çıkmak için gerekli her şeyi yapacağına inancım tam.
Demirspor bir an önce bu maçı unutup Play-Off stratejisini belirlemek zorunda. Artık her şey bu saatten sonra teknik heyet ve futbolcuların elinde. Hala umudumuzun devam etmesini sağlayan futbolcuları, teknik heyeti , taraftarı ve yöneticileri kutluyorum.
Hedef önceden de olduğu gibi Süper lig…