Türkiye’deki ender güzel derbilerden biri olan Demirspor-Adanaspor karşılaşması iki takımında bulunduğu konum itibariyle önemini kat be kat arttı.
Bununla birlikte hoca değişikliğiyle çıkış yakalayan Adanaspor, diğer tarafta da Hakan Kutlu’yu gönderip yerine tecrübe anlamında olsun bilgi birikimi anlamında olsun Türkiye liglerinin belki de en önemli hocalarından biri olan Yılmaz Vural’ı başa getiren ve çıkış arayan Demirspor…
Çoğu Süper lig maçlarında bile olmayan atmosfere sahip karşılaşmanın dostça başlayıp dostça bitmesini umut ettim. Tabi benim kalbimden geçen yıllarca formasını giydiğim takım olan Demirspor’un kazanmasına yönelikti.
Bu düşüncelerle başlayacak maç kendi içinde bir çok hikayesini de bizlere yaşatacak diye düşünüyorum. Keşke bu hikayenin tarafları bir Süper lig karşılaşmasında birbirlerine rakip olsa diye de düşünmeden edemedim. Çünkü bu şehir bunu gerçekten hak ediyor.
Maçın başı itibariyle kornerden gelen top direğe değil de filelere gitseydi Demirspor karşılaşmaya 1-0 önde başlamış gibi olacaktı. Bununla birlikte iki takımda oyunu çirkinleştirmeden rakibi tartıp pozisyonlara girmeye çalıştılar. Böyle bir pozisyonda organize gelen Demirspor Hakan hoca zamanı suskun olan Koseçki’nin ayağından golü buldu. Demirspor şampiyon olmak istiyorsa Pote dışında da skora katkı sağlayacak oyuncuların olması gerekiyor.
Golden sonra Adanaspor rakip kalede daha sık görünmeye başladı. Çok sık fauller nedeniyle oyunun durmasından dolayı tempo bir türlü üst seviyeye çıkmadı. Hatta Demirspor önde olmasına rağmen pozisyon olmasına rağmen üretkenlik Adanaspor’da desek yanlış olmaz.
İlk yarı için maçın en iyi oyuncusu Traore diyebiliriz. Koseçki gol atmasına rağmen çok top kaptırarak takımın hücuma çıkamamasına neden oldu.
İkinci yarı ilk yarıya göre daha az pozisyonun olduğu maçta Pote yakaladığı pozisyonları gole çevirse son yarım saat daha rahat olması içten bile değildi. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; Orkan Çınar için diğer oynadığı maçlara nazaran daha istekliydi fakat yeterli değil. Çünkü kapasitesini bildiğimiz oyuncu daha iyilerin yapabilir.
1-0’lık skorlar her zaman tehlikelidir. Eğer farkı artıramazsanız alakasız pozisyon gelir gol olur. Ondan sonra da geriye dönüp -ah vah- çekersiniz. Daha işin bitmediğini alınan sonuçlardan anlayabiliriz. Bu ligde üç tane süt üste maçı alırsanız konumunuz bir anda değişiyor.
Demirspor acilen üst üste maçları kazanması gerekiyor.
Daha da geç olmadan…