CHP Adana Milletvekili Dr.Müzeyyen Şevkin; yıkılan eski Adana Şehir Stadı yerine, yapılması vaat edilen Millet Bahçesi için;
"İktidar Adana'ya üvey evlat muamelesi yapıyor. Eski stadyum arazisi hastalığa davetiye çıkaran bir alana dönüştü" dedi.
İktidarı "Adana 5 Ocak Stadyumu, kaderine terk edilmiştir. Bir hiç uğruna yok etmiştir" diyerek suçladı.
Haklı görünüyor.
Bir defa açıklık getirelim.
Adana Millet Bahçesi, yıkılan 5 Ocak Stadyumu yerine mi, yoksa Seyhan Nehri'nin Doğu tarafına Galeriya'nın yan tarafına mı yapılacak?
İktidar kanadına ait siyasetçiler'in bir bölümü "Eski stadın yerine bina yapılmayacak, ama Millet Bahçesi de olmayacak. Yani yeşil alan olarak kalacak" diyorlar.
Hatta bazıları "Galeria'nın bulunduğu alan (Merkez Park) bir Millet Bahçesi değil mi. Yeni bir Millet Bahçesine ne gerek var?" bile diyorlar.
Adana Büyükşehir ve Seyhan Belediyeleri'nin bu hususta ne çalışmalar yaptıklarını açıklayarak bu hususta Kamuoyu oluşturma zamanı geldi gibi görünüyor.
Seçimlerin yaklaştığı şu aylarda, bu konuyu gündeme getirmekle, milletvekili Şevkin Adana için çok doğru bir iş yapmıştır.
ŞEVKİN NELER SÖYLEDİ?
"Bir yıl önce yıkılan Adana 5 Ocak Stadyumuna 'Millet Bahçesi' sözü verilmişti. Bu sözü verenler şimdi ortada görünmüyor. Erdoğan 'Adana'yı görenlerin hayran kalacağı bir Millet Bahçesi kazanırmış olacağız. Yıkımın üzerinden bir yıl geçti. Ortada bir Millet Bahçesi olmadığı gibi, herhangi bir çalışma da yok.
1938 yılında hizmete gtiren tarihi Adana 5 Ocak Stadyumu bir hiç uğruna yıkıldı. Yıkılan stadyum yeri Adana sıcağında, toz, toprağa terk edilmiş. Yerler kazılmış, çukurlar pis sularla dolu ve etrafa koku yayıyor.
İktidar, Belediye seçimlerini kaybettiği için Adana'ya üvey evlat muamelesi yapıyor"
Dr.Şevkin'i doğrulayan siyaset uzmanları "Hizmeti öncelikle Ak Parti'ye oy veren illere ve ilçelere götüreceğiz felsefesini açıkça ilan eden iktidar, Adana Metrosu'nun yükünü ve borçlarını da daha önce söz verdiği halde Büyükşehir Belediyesi'nin üzerinden almamıştır" şeklinde yorumlarda bulunarak CHP milletvekilini doğruluyorlar.
BİRAZ GERİYE GİDERSEK
İki yıl kadar önce, Adana’da 83 yıllık 5 Ocak Fatih Terim Stadı yıkıldı.
Yerine Millet Bahçesi yapılacak olan alanın projesi de ortaya çıktı.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, projeyi sosyal medya hesabından paylaştı.
İçerisinde 3 bin 550 metre yürüyüş yolu, 942 metre bisiklet yolu ve birçok sosyal alanın olacağı proje vatandaşlar tarafından beğenildi.
Ömer Çelik, projenin fotoğraflarını paylaşarak şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güzel Adana’mıza verdiği ve tüm Adanalı hemşehrilerimize verdiği müjdeler her zaman olduğu gibi hayata geçiyor. Yıkılan Adana Stadyumu’nun yerine Adana'mıza yakışır bir Millet Bahçesi inşa etmek üzere ilk adım atılıyor. Adana Millet Bahçesi’nde 3 bin 550 metre yürüyüş yolu, 942,30 metre bisiklet yolu olacak. Alana meyve bahçesi, yansıma havuzu, çocuk oyun alanı ve Türk bahçesi yapılacak. 849 metrekare büyüklüğünde bir millet kıraathanesi olacak. Adana’mıza hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızla.”
Bakalım Ömer Çelik, Müzeyyen Şevkin'e bu hususta bir cevap verecek mi?